Oilsep

OILSEP

Oil absorption foam

Oil absorption foam is bij uitstek geschikt om olie op te nemen vanuit het water. De foam is een compleet opencellig aardolie product wat leidt tot een grote adhesie (aanhechting) tussen de olie en de foam. De olie zelf heeft een grote cohesie (onderlinge aantrekking tussen de moleculen) Deze twee natuureigenschappen zorgen ervoor dat water uit het schuim verdrongen  wordt door de olie.

De poriën grootte van de foam kan gevarieerd worden waarmee ook olie met een verschillende viscositeit kan worden opgenomen.

De foam heeft 25 liter vaste stof per m3 zodat ruim 90 % van het volume benut kan worden voor olieopslag.

Mogelijke toepassingen:

  • In het bilgen water onderin boten. Tijdens het varen zal door bewegingen van de boot de olie in contact komen met het schuim en zich daar hechten waarna bilgen water weg gepompt kan worden.
  • Als matjes onder motoren, oldtimers, in garages of op evenementen.
  • Op stoffige plaatsen kan geoliede foam dienst doen als luchtfilter (motorcross!)
  • Als eerste hulp bij ongelukjes met olie
  • Bij zwembaden om huidolie e.d. uit het water te halen voordat het water naar het (zand)filter gaat.
  • In keukens om afvalwater van vetten te ontdoen.

Oil absorption foam kan in allerlei afmetingen en vormen geleverd worden.  De foam rot niet is vlamdovend en kan opnieuw gebruikt worden.

Via internet  verkopen we pakjes Oil absorptie foam ( 6stuks per pakje) in handig  A4 formaat voor € 14,95 franco in Nederland en inclusief 19 % btw. Opname capaciteit tot 300 cc per vel.

Op youtube zijn 2 filmpjes geplaatst ter ondersteuning van bovenstaande uiteenzetting.


Scroll to Top